Over Willeke

 

 

WhatsApp Image 2018 09 23 at 01.07.46

 

 

Ik ben Willeke van Wijk – van Kilsdonk. Geboren in 1988 en woonachtig in het mooie Someren (NB). Hier woon ik met mijn vrouw Myrthe, Dalmatiër Noah, de katten Doezel & Lexie en Frodo & Smeagol de chinchilla’s. Sinds enkele jaren ben ik de trotse eigenaresse van Pets Care Center. Ik ben de hele dag in het bos te vinden met mijn uitlaatservice (Pets Care Center). Voorheen verzorgde ik lessen en gedragstherapie, van pup tot “probleem” honden heb ik begeleid. Dit bleek uiteindelijk niet helemaal de weg te zijn waarop ik me thuis voelde. Dus heb ik besloten mijn hart te gaan volgen. Zo ben ik begonnen met dierenfotografie. Naast de uitlaat kan ik in fotografie helemaal mijn ei kwijt.  Fotografie is een grieks woord wat letterlijk betekent: schrijven met licht. Ik vind het een prachtige omschrijving. Naast dat ik erg van schrijven houd vind ik het leuk om dingen uit te proberen. Wat werkt wel en wat werkt niet om dat “perfecte  plaatje” te krijgen.

Kernwoorden die bij mij centraal staan zijn:

  • Sfeervol
  • Ongedwongen
  • Geduldig

In boeken staat veel geschreven. Op het internet is veel te vinden. Meningen heb je overal. Wat ik belangrijk vind is dat een hond zichzelf kan zijn. Ik vind sfeervol veel belangrijker dan trucjes. Dat is ook het streven wat ik heb bij mijn eigen hond maar ook bij de honden waar ik mee werk. Als een hond zichzelf mag zijn dan krijg je, in mijn ogen, dat prachtige plaatje. Dan krijg je die trouwe blik. Die pretoogjes. Dan zie je prachtig hoe een hond is: puur, ongedwongen, trouw. Als de hond zichzelf mag zijn dan krijg je die mooie foto’s waarvan je zegt “ja, dat is echt mijn hond”.

Bij mijn shoots staat ongedwongen ook echt centraal. We hebben gewoon lol. We gaan lekker een mooi stuk wandelen en nemen onze tijd om mooie plaatjes vast te leggen. De hond hoeft niets te kunnen! Geen zit, geen lig, geen wacht, geen commando’s. Ik als fotograaf pas de shoot gewoon helemaal aan aan jouw hond!

We spreken af op een prachtige locatie (gekozen door mij of door jou) en ik werk niet met een tijdslimiet. We kijken naar de hond, dat vind ik het allerbelangrijkste.  Door mijn ervaring als trainer ben ik goed in staat om in te schatten wat er gebeurt met de hond en hoe we de mooiste plaatjes kunnen maken. Ik neem lekkere beloningen mee en zorg ervoor dat de hond op zijn gemak is.

Wil je graag jouw kat of knaagdier op de foto? Dan kan dat uiteraard ook! Dan spreken we bij jouw thuis af en gaan we daar aan de slag. In zijn eigen omgeving is de kat/knaagdier het meest  op zijn gemak en ook hier staat ongedwongen en geduld weer helemaal centraal!